Begeleiding afstudeeropdrachten

Voer je je afstudeeronderzoek uit in de vakgebieden Finance & Control of Accountancy? Loop je vast in opdrachtformulering, aanpak, uitvoering of het schrijfwerk? Of kun je gewoon wel wat meewind gebruiken? Neem dan contact op met Schipper op Koers. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van afstudeeronderzoeken. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding in het gehele traject; van opdrachtformulering tot scriptie.

Waarom begeleiding in het afstudeertraject?

  • Omdat afstuderen een ‘eenzaam’ traject kan zijn. Soms heb je een (inhoudelijk) klankbord of wat meewind nodig om weer verder te kunnen.
  • Omdat een opdracht formuleren niet altijd zo gemakkelijk is als het lijkt. Hoe trechter je de vraag, hoe kom je tot de kern én voldoe je ook nog aan de wensen en eisen van opdrachtgever en opleiding.
  • Omdat een onderzoeksplan de basis is van je onderzoek, hierop ga je navigeren. Hoe zorg je ervoor dat het staat als een huis, je de juiste methodes gebruikt en het resultaat betrouwbaar en valide zal worden.
  • Omdat je in de uitvoering tegen knelpunten aanloopt. Je moet je plan bijstellen, je loopt vertraging op, je krijgt niet alle informatie uit een vragenlijst of interview. Hoe ga je dan verder.
  • Omdat het schrijven van je afstudeerrapport, je scriptie, een hele klus is. Hoe krijg je alle verkregen informatie nu goed op papier, hoe zorg je voor de juiste structuur en zorg je voor voldoende diepgang.
  • Omdat je best wel zenuwachtig wordt van een verdediging of presentatie. Hoe breng je nu over wat je allemaal hebt onderzocht, hoe breng je naar voren wat je lastig vond zonder jezelf tekort te doen en hoe breng je dat op een pakkende manier.

Begeleiding op maat?

Begeleiding is maatwerk. Wil je onderwerpen toevoegen of heb je al een beeld bij wat jij nodig hebt? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking. Schipper op Koers kan je in het gehele traject, of delen daarvan, begeleiden en coachen, maar neemt het niet van je over. Zodat jij straks trots kunt zijn op je eigen resultaat.

Waarom afstudeerbegeleiding bij Schipper op Koers?

In de acht jaar dat ik werkzaam ben geweest bij de Hanzehogeschool heb ik talloze studenten mogen begeleiden in afstudeertrajecten. Ik weet waar je tegenaan loopt en welke drempels je soms moet overwinnen. Ik weet hoe je een onderzoeksplan en scriptie schrijft en bied je structuur.

Ook heb ik als opdrachtgever (accountancy en control) meerdere studenten mogen begeleiden. Ook die zijde ken ik dus goed en het spanningsveld waar jij als student dan soms tussen zit.

Ik heb een schat aan ervaring in de vakgebieden Accountancy en Finance & Control. Ervaring als begeleider, ervaring bij verschillende organisaties én als ondernemer en ben daarom uitstekend in staat om jou te helpen bij je vraagstukken.

Wil jij bespreken wat jij nodig hebt? Neem dan contact op. Ik bespreek graag de mogelijkheden.

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.