Business coaching

Heb jij een eigen bedrijf of ben je een strategische professional? Loop jij tegen vraagstukken aan op het gebied van strategie, doelen, financiën, veranderkunde, draagvlak en hoe dit om te zetten in acties? Heb je behoefte aan een gedegen en gericht actieplan waarbij de organisatiedoelen gekoppeld zijn aan je persoonlijke doelen? Dan is business coaching iets voor jou!

Voor wie is business coaching?

 

Na dit traject weet jij waarom het bereiken van je bedrijfsdoelstellingen voor jou belangrijk is en wat voor impact jij wilt maken. Je krijgt inzicht, stelt doelen, maakt een actieplan en gaat daadwerkelijk aan de slag.

In een business coaching traject kijken we naar de strategie en doelstellingen van de onderneming/organisatie. Als de doelen nog niet helder zijn, is dat de eerste stap. Vervolgens gaan we na wat ervoor nodig is om de doelen te behalen en werkt dit uit in actieplan. We koppelen de organisatiedoelen én jouw persoonlijke doelen aan elkaar. Jouw persoonlijke doelen hebben immers effect op de organisatiedoelen en vice versa.

Moet er iets gebeuren op het gebied van strategie, lange termijndoelen omzet, klanten, innovaties, financiën, maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO)/duurzaamheid of …. en wat voor impact heeft dat of welk verschil wil je maken?

Tijdens het business coachingstraject help ik je bij het bepalen van de doelen, prioriteren, structureren en vervolgens plannen van de vervolgacties. Alles om jouw doelen te realiseren. Maar ook daarna. Blijf je op koers? Welke mijlpalen heb je behaald? Welke kansen zijn er nog meer?

Mogelijke onderwerpen in business coaching

  • Wat is mijn missie, visie en strategie?
  • Welke organisatiedoelen wil ik stellen?
  • Sluiten mijn persoonlijke doelen aan bij mijn organisatiedoelen?
  • Wat is er nodig om mijn doelen te realiseren? Welk businessmodel past bij mij?
  • Hoe profileer ik mij in relatie tot de organisatiedoelen, hoe past dit bij mij of welke stappen zijn daarvoor nodig?
  • Wat is er nodig op financieel gebied, bijvoorbeeld kostenstructuur en opbrengsten?
  • Hoe ga ik om met MVO?
  • Wat voor actieplan past bij mijn doelen?
  • Hoe zet ik het actieplan gericht en passend in?

Staat jouw onderwerp hier niet bij?

Er zijn nog veel meer onderwerpen te benoemen. Staat jouw onderwerp hier niet tussen, maar vind je business coaching echt iets voor jou? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom business coaching bij Schipper op Koers?

Naast mijn ervaring in coaching heb ik ruime ervaring opgedaan als ondernemer en in diverse organisaties en (strategische) posities binnen organisaties. Ik heb aan den lijve ervaren hoe moeilijk het soms kan zijn om van een afstand naar je onderneming te kijken en na te gaan of je persoonlijke- én organisatiedoelen nog steeds goed en in balans zijn. Maar ook weet ik vanuit de inhoud waar je tegenaan kunt lopen. Hoe stel je doelen en hoe weet je dat het de juiste doelen zijn? En dan nog een stap verder: hoe zorg je dat je die doelen ook daadwerkelijk realiseert?

Iedere situatie is uniek

Uniek in de context, maar ook in de oplossing. Jij bent uniek met je eigen talenten, gedachten en gevoelens en dat maakt dat jij op eigen wijze je doelen kunt realiseren in en buiten je organisatie.

Als business coach help ik jou door vragen te stellen, (kritisch) te spiegelen en door te vragen. Ik maak gebruik van modellen zodat je inzicht krijgt en focus aanbrengt in je business. Hoe stel je je prioriteiten en waar zitten de risico’s en kansen.

Je krijgt met mij iemand die rust, kalmte, structuur en inhoudelijke kennis meebrengt. Ik denk op constructieve wijze mee en laat jou reflecteren op je (voorgestelde) doelen en acties. We werken in mijn mooie en landelijke coachingspraktijk aan jouw unieke vraag of probleem, zodat jij doelgericht aan het werk kunt met jouw koers.

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je goed voelt bij een coach en in een business coachingstraject. Dan haal je immers het meeste en het beste uit jezelf. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan kun je zelf ervaren of jij die klik voelt.

Wil je juist meer focus op je persoonlijke doelen, groei en ontwikkeling in relatie tot de organisatie waar je werkt? Kijk dan ook eens bij executive coaching. Ben je een startende ondernemer en heb je behoefte aan coaching? Kijk dan ook eens bij coaching voor startende ondernemers. Wil je, los van je organisatie, werken aan persoonlijke ontwikkeling? Kijk dan ook eens bij persoonlijke coaching.

Wat zeggen anderen?

‘Constance is een coach waarbij je je snel vertrouwd voelt. Ze kan doortastend zijn wanneer dat nodig is. Ook is zij een fijne gesprekspartner. Ze heeft een open en vriendelijke houding en een prettige manier van communiceren. In de gesprekken die we gevoerd hebben was er altijd voldoende ruimte om te bespreken wat nodig was. Constance bereidt zich goed voor en de gesprekken waren inhoudelijk en professioneel.” Coachee, 2022.

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.