Loopbaancoaching

Welke koers vaar jij in jouw loopbaan? Met loopbaancoaching geef jij richting aan wat voor jou belangrijk is en welke stappen jij wilt zetten in je loopbaan. Dit kan in je huidige werk of studie zijn, maar je kunt ook richting geven aan een nieuwe of andere stap in je carrière. Met loopbaancoaching bepaal jij de koers en kom je tot concrete stappen.

Waar wil jij in groeien?

 

Bij de start van jouw loopbaantraject gaan we na wat jij nodig hebt en maken we een stappenplan. Welke doelen wil je bereiken en wat voor acties zijn daarvoor nodig.

Soms is er sprake van belemmerende gedachten of overtuigingen en voorkomt dat het zetten van stappen. Tijdens loopbaancoaching komt dit allemaal aan de orde. Het resultaat is dat jij weet welke stappen je wilt gaan zetten, of al hebt gezet, en hoe jij vorm geeft aan jouw dromen, ambities en hoe zich dit uit in je loopbaan.

Tijdens het traject maken we gebruik van een kleurentest of drijfverenanalyse (DISC), zodat helder is wat jou motiveert en waar jij plezier in hebt.

Er is geen vaste route. De route wordt aangepast op jouw vraag en de inzichten die jij krijgt gedurende het traject, zodat jij de juiste keuzes kunt maken op jouw carrièrepad.

Onderwerpen kunnen zijn:

-welke baan past bij mij?

-in wat voor organisatie zou ik willen werken, wat past bij mij?

-wat belemmert mij in het zetten van een volgende stap?

-hoe kan ik mij in mijn huidige baan ontwikkelen?

-zingeving; waar doe ik het voor en waarom?

 

Staat jouw onderwerp hier niet bij?

Coaching is maatwerk. Ook bij loopbaancoaching kunnen er diverse onderwerpen van toepassing zijn. Vind je loopbaancoaching echt iets voor jou? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom loopbaancoaching bij Schipper op Koers?

 

Naast mijn ervaring in coaching heb ik  ruime ervaring opgedaan in diverse organisaties en functies. Ik heb daardoor veel loopbaanvraagstukken op de werkvloer gezien en mogen begeleiden en ben natuurlijk ook zelf in mijn leven tegen dit soort vragen aangelopen.

Iedere situatie is uniek

Uniek in de context, maar ook in de oplossing. Jij bent uniek met je eigen talenten, gedachten en gevoelens en dat maakt dat jij op eigen wijze je doelen kunt realiseren.

Bij loopbaancoaching help ik jou door vragen te stellen, (kritisch) te spiegelen, te reflecteren en door te vragen. Ik ben je sparringpartner en help je met het antwoord geven op jouw vraag of probleem. Je krijgt met mij iemand die rust, kalmte, structuur en ervaring meebrengt, zodat jij doelgericht aan het werk kunt met jouw loopbaankoers.

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je goed voelt bij een coach en in een loopbaancoachingstraject. Dan haal je immers het meeste en het beste uit jezelf. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan kun je zelf ervaren of jij die klik voelt.

Wil je juist meer focus op je persoonlijke doelen, groei en ontwikkeling in relatie tot de organisatie waar je werkt? Kijk dan ook eens bij executive coaching. Ben jij iemand die liever beweegt tijdens het coachgesprek? Kijk dan eens bij wandelcoaching.

Wat zeggen anderen?

‘Constance geeft het gevoel van vertrouwen. Zij heeft geen oordeel en benaderd de situaties vanuit nieuwsgierigheid. Door de serene rust en visie die ze in zich heeft als coach is ze zo prettig om mee te sparren. Gevoel voor humor en haar open houding maakt haar een hele fijne, liefdevolle en professionele coach die ik zeker zal aanraden bij anderen!’  Coachee, 2022

 

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.