Online coaching

Met online coaching (of E-coaching) volg je het coachingstraject via internet. Dit kan door middel van Teams, Zoom, telefoon of e-mail en is voor alle coachingssoorten mogelijk. Denk aan persoonlijke coaching, executive coaching, business coaching, coaching voor startende ondernemers, loopbaancoaching of coaching on the job.

Waarom online coaching?

  • Online coaching is plaats onafhankelijk. Je hebt geen reistijd en het is goed te combineren met andere afspraken of werkzaamheden die je hebt op een dag.

  • Sommige mensen vinden het prettig om fysiek iets meer op afstand te zitten van de coach, dat verschilt per individu. In sommige gevallen geeft het een gevoel van meer ruimte of denktijd of beter tot de kern kunnen komen. Een voordeel van online coachen is daarmee juist de fysieke afstand.

  • Een ander voordeel van online coaching is het contact tussen de afspraken door. Wat vaker contact om kort iets te bespreken of even je verhaal kwijt te kunnen. Een kwartiertje is dan vaak helpend en is gemakkelijk in te plannen. Ik werk daarmee met een strippenkaart.

  • Tijdens de kennismaking bepalen we samen hoe het online traject eruit komt te zien en wat jou helpt. Afwisselend fysiek en online is natuurlijk ook mogelijk.

Welke coaching past bij jou?

Je kunt op verschillende wijze coachen en gecoacht worden. Online coaching is daar één van. Liever niet online? Prima! Coaching in mijn praktijk, in sommige gevallen op je werk of wandelcoaching is ook mogelijk. Ben jij toe aan de volgende stap en vind je coaching daarin belangrijk? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom online coaching bij Schipper op Koers?

Naast mijn ervaring in coaching heb ik ruime ervaring opgedaan in diverse organisaties en functies. Ik heb daardoor veel vraagstukken mogen begeleiden en ben natuurlijk ook zelf in mijn leven tegen vragen aangelopen. Mijn ervaring is dat bijna ieder mens op een bepaald moment in zijn of haar leven vraagstukken tegenkomt en dat er altijd een oplossing of antwoord is. Je moet even een drempel over, maar daarna merk je dat je weer een stap hebt gezet in je ontwikkeling. En nee, die drempel is niet altijd gemakkelijk of leuk, maar het resultaat en het succes wel.

Iedere situatie is uniek

Uniek in de context, maar ook in de oplossing. Jij bent uniek met je eigen talenten, gedachten en gevoelens en dat maakt dat jij op eigen wijze je doelen kunt realiseren.

Als coach help ik jou door vragen te stellen, (kritisch) te spiegelen, te reflecteren en door te vragen. Ik ben je sparringpartner en help je met het antwoord geven op jouw vraag of probleem. Je krijgt met mij iemand die rust, kalmte, structuur en ervaring meebrengt. We werken online, of afwisselend online en live, aan jouw unieke vraag of probleem, zodat jij doelgericht aan het werk kunt met jouw koers.

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je goed voelt bij een coach en in een coachingstraject. Dan haal je immers het meeste en het beste uit jezelf. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan kun je zelf ervaren of jij die klik voelt.

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.