Wandelcoaching

Door te wandelen kom je in beweging. Niet alleen je lichaam, maar juist ook je hoofd (verstand) en gevoel. Wandelen geeft rust. Je kunt genieten van de omgeving, de natuur. Hierdoor kun je beter naar jezelf luisteren en naar je gevoelens.

Hoe wandel jij?

  • Je kunt kiezen voor wandelend coachen of voor wandelcoaching.

  • Bij wandelend coachen word je gecoacht terwijl we wandelen en kunnen alle soorten coaching (zie onder de overige kopjes) aan de orde komen.

  • Bij wandelcoaching gebruiken we de natuur en de omgeving om je te helpen bij je coachvraag. Door goed te kijken naar je omgeving kom je vaak op nieuwe gedachten en blijven die gedachten beter hangen. Door te wandelen neem je meer afstand van je normale manier van handelen en gedachten en kun je je patronen doorbreken.

  • Jij geeft het tempo aan. Je zult merken dat dit aansluit bij je gevoel en het onderwerp van het gesprek. Soms betekent dit even stilstaan en reflecteren op wat er gebeurt.

  • Door te wandelen werk je ook nog eens aan je lichamelijke conditie en ervaar je de balans tussen hoofd, lichaam en gevoel.

  • Mijn coachingspraktijk is gelegen in een mooie, inspirerende landelijke omgeving. Geef jezelf wandelcoaching cadeau!

Welke coaching past bij jou?

Je kunt op verschillende wijze coachen en gecoacht worden. Wandelcoaching is daar één van. Wandel je liever niet, prima! In mijn praktijk, in sommige gevallen op je werk of online is coaching ook mogelijk. Ben jij toe aan de volgende stap en vind je coaching daarin belangrijk? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom wandelcoaching bij Schipper op Koers?

Naast mijn ervaring in coaching heb ik als leidinggevende ruime ervaring opgedaan in diverse organisaties en functies. Ik heb daardoor veel vraagstukken mogen begeleiden en ben natuurlijk ook zelf in mijn leven tegen dit soort vragen aangelopen. Mijn ervaring is dat bijna ieder mens op een bepaald moment in zijn of haar leven dit soort vraagstukken tegenkomt en dat er altijd een oplossing of antwoord is. Je moet even een drempel over, maar daarna merk je dat je weer een stap hebt gezet in je persoonlijke ontwikkeling. En nee, die drempel is niet altijd gemakkelijk of leuk, maar het resultaat en het succes wel.

Iedere situatie is uniek

Uniek in de context, maar ook in de oplossing. Jij bent uniek met je eigen talenten, gedachten en gevoelens en dat maakt dat jij op eigen wijze je doelen kunt realiseren.

Als coach help ik jou door vragen te stellen, (kritisch) te spiegelen, te reflecteren en door te vragen. Ik ben je sparringpartner en help je met het antwoord geven op jouw vraag of probleem. Je krijgt met mij iemand die rust, kalmte, structuur en ervaring meebrengt. We werken, al wandelend, in de omgeving van mijn landelijke coachingspraktijk aan jouw unieke vraag of probleem, zodat jij doelgericht aan het werk kunt met jouw koers.

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je goed voelt bij een coach en in een  wandelcoachtraject. Dan haal je immers het meeste en het beste uit jezelf. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan kun je zelf ervaren of jij die klik voelt.

Wat zeggen anderen?

‘Constance bereidt haar sessies goed voor en ze verlopen gestructureerd. Ze houdt de regie maar geeft ruimte aan mijn verhaal. Constance is een prettige persoonlijkheid en zij geeft je het gevoel dat niets gek is. Weet ook complimenten op het juiste moment in te zetten, niet gemaakt. Ze is resultaatgericht en werkt zelf ook hard! Haar verslagen/rapportages zijn kraakhelder en kloppend.’ Angela Mos, wandelcoach bij Mos mee op stap.

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.