Over mij

Altijd de mens centraal

Mijn naam is Constance Schipper. Woonachtig in het prachtige, landelijke en inspirerende Zijldijk (provincie Groningen). Hier is ook mijn praktijkruimte gevestigd.

Ik geef een korte toelichting over wat ik heb gedaan en wie ik ben, maar ik hoop je snel te ontvangen in mijn praktijk zodat je zelf kunt vaststellen wie ik ben en of wij een klik hebben voor coaching, training of advisering.

Wanneer je naar mijn loopbaan kijkt, zie je ontwikkeling en persoonlijke groei als rode draad. Ontwikkeling door nieuwe dingen te leren, met de mens centraal en doelgericht, verbinding en versterking. Samen op zoek naar het antwoord en weten dat het antwoord er misschien nog niet is, maar dat het altijd komt. Dat is wat mij iedere dag weer motiveert en waarmee ik anderen uitdaag en groei stimuleer. Dat is waar ik, ook jou, graag bij help.

Ondernemer en expert

Als organisatiedeskundige heb ik veel ervaring met advisering en verandertrajecten op strategisch niveau. Hoe run je een organisatie en zorg je dat de juiste koers gevaren wordt, hoe ben je wendbaar ook ten aanzien van de dingen die je nog niet weet, hoe zorg je dat mensen het beste uit zichzelf halen en plezier hebben in het leven, maar vooral ook: hoe zorg jij dat je de juiste dingen doet en plezier hebt in het leven? Dat zijn vragen waar ik jou mee kan helpen. Zie persoonlijke coaching, executive coaching, business coaching en loopbaancoaching.

Als ondernemer in het MKB weet ik als geen ander waar je tegenaan loopt in het ondernemerschap. Wat belemmert jou om het optimale uit je bedrijf te halen, hoe zet je je talenten in, hoe sluit je persoonlijke koers aan bij je organisatiedoelen of hoe zet je een onderneming op? Ook daarin kan ik jou coachen en adviseren. Zie executive coaching, business coaching en coaching voor startende ondernemers.

Ik vind kwaliteit belangrijk in alles wat ik doe en heb dan ook een erkende opleiding als coach gevolgd en afgerond.

Coaching, workshops en advies

In mijn onderneming Schipper op Koers combineer ik mijn passie voor mens en ontwikkeling met coaching, training en advies. Mijn ervaring in diverse (strategische) functies, organisaties en het ondernemerschap komt hierbij goed van pas.

Ik heb een NOBCO geaccrediteerde opleiding tot coach gevolgd.

Ook in het geven van trainingen en workshops heb ik veel ervaring opgedaan. Ik ben in het bezit van het diploma didactische bekwaamheden (behaald in het HBO) en in mijn functie bij de Hanzehogeschool heb ik veel studenten mogen begeleiden en trainingen gegeven. Deze kennis, ervaring en vaardigheden neem ik mee wanneer ik bij bedrijven of in mijn praktijk een training of workshop geef, bijvoorbeeld op het gebied van drijfveren, kernkwaliteiten of op inhoud (risicomanagement, financiën).

Welk traject we ook gaan doorlopen je kunt er bij mij altijd op rekenen dat jij centraal staat. Jouw ontwikkeling, jouw tempo, jouw emoties en gevoel, jouw doelen. Dit alles gecombineerd met mijn coachingsvaardigheden, rust, klankbord en het bieden van structuur zorgt ervoor dat jij jouw unieke koers kunt gaan varen.

Ervaring methodes en certificering

Na meer dan 20 jaar werkervaring ben ik mijn coachingspraktijk gestart. Naast coaching geef ik trainingen en adviseer ik organisaties. Door mijn werkervaring, in diverse functies en organisaties, gecombineerd met diverse (coachings)opleidingen kan ik snel tot de kern doordringen en doelgericht aan resultaten werken.

Inhoudelijk kan ik bouwen op mijn ervaring in functies op strategisch niveau en ondernemerschap en jou daardoor inzichten en advies geven. Ik ben daarmee zowel persoonlijk als inhoudelijk een goede sparringpartner. Ik spiegel en confronteer op constructieve wijze waar nodig en breng rust en structuur.

Bij mij ga je regelmatig actief aan de slag. Dit betekent dat we, uiteraard, je vraag helder krijgen, maar tegelijkertijd ook met oefeningen aan de slag gaan zodat jij meer inzicht krijgt. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? Dat zijn belangrijke uitgangspunten om na te gaan wat jou motiveert, wat jou in actie brengt en wat jou gelukkig maakt.

Ik werk met de Balans Kleuren Test en ben DISC gecertificeerd. Verder werk ik met methodes (niet limitatief) als verbindende communicatie, progressiegericht coachen, belemmerende en helpende gedachten. Wandelcoaching en Online coaching zijn ook manieren om effectief en efficiënt aan de slag te gaan in het traject. Ontdek wat er nog allemaal meer mogelijk is, met als doel jou het beste uit jezelf te laten halen.

Kwaliteit vind ik erg belangrijk. Ik heb dan ook erkende opleidingen gevolgd binnen het vakgebied, sta ingeschreven in het register voor registeraccountants (accountant in business) en heb het diploma didactische bekwaamheid. Ik blijf mij ontwikkelen door het volgen van studies, cursussen, opleidingen en intervisie, zodat ik jou zo goed mogelijk kan begeleiden.

Verkort CV

Na mijn opleiding HBO Accountancy ben ik gestart bij één van de big four accountantskantoren. Een prachtige start in een grote organisatie waar leren centraal stond. Wat ik in de loop der jaren ontdekte, is dat ik gelukkig word van samenwerking met mensen en graag in brede, integrale, strategische functies werk. Breder dan alleen financiën en risico’s.

Ik ben daarom op jonge leeftijd ondernemer/vennoot geworden in een accountantspraktijk. Dat was mijn eerste stap als zelfstandig ondernemer. De bedrijfsvoering en het ondernemerschap ontdekken, het beste willen voor je medewerkers en klanten, coachend leiderschap en samen kwaliteit leveren: dat was wat mij motiveerde als ondernemer. Maar toch ging het na verloop van tijd weer kriebelen. Ik wilde me breder ontwikkelen en de regeldruk in de accountancy stond mij eerlijkheidshalve ook steeds meer tegen. Ik vond dat ik meer toegevoegde waarde zou kunnen leveren buiten de accountancy en wilde me breder ontwikkelen.

Daarom ben ik bij een overheidsinstantie als concerncontroller gaan werken. Een nieuwe functie, een heel ander type organisatie, een nieuwe uitdaging! Van financieel gericht in de accountancy naar verandertrajecten, cultuurvraagstukken, integraliteit en strategische besluitvorming. Hier ging ik leiderschapstrajecten en veranderkunde volgen. Ik ontwikkelde daarmee een brede, strategische blik en ontdekte hoe verschillend mensen zijn in gedrag en in drijfveren. Maar vooral ook hoe je daarmee om gaat om samen doelen en werkplezier te bereiken.

De mens centraal. Dat boeide me dusdanig dat ik ervoor zorgde dat ik in het HBO kon gaan doceren. Al snel ontwikkelde ik mij verder als coach en begeleider. Ik gaf lessen, workshops en vond het belangrijk dat studenten leerden wendbaar en ontwikkelgericht te zijn. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van training, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Maar omdat ik mijzelf wil blijven uitdagen en verschillende organisaties wil zien, besloot ik na acht jaar dat het tijd was voor een nieuwe ontwikkelstap.

Ik werd leidinggevende/concerncontroller bij een ROC (MBO). Een organisatie die volop in beweging is, waar veel ontwikkeling is en waar veel talent wordt opgeleid. Ook wilde ik mij nóg verder ontwikkelen op het gebied van coaching en ben daarom een geaccrediteerde opleiding (NOBCO) tot coach gaan doen. Hierbij heb ik diverse coachtrajecten mogen begeleiden. Ik ben mijn praktijk gestart, ben weer ondernemer en mag ook in mijn praktijk werken met mensen en hun ontwikkelvraagstukken. Voor mij is dat het mooiste wat er is!

Wil je meer over mij weten of wat ik jou kan bieden? Neem contact op voor coaching, training of advies. Spreken we elkaar binnenkort?