Workshop risico- en kansenmanagement

In de workshop risicomanagement (en vergeet de kansen niet!) ontdek je welke kansen en bedreigingen voor jullie afdeling/team/organisatie van belang zijn. Dit doe je aan de hand van (te formuleren) doelstellingen. Wat is nodig om die doelen te behalen? Wanneer bereikt de organisatie haar doelen of welke beren zijn er op de weg? Ook gaan jullie onderzoeken welk risicomodel het beste aansluit bij jouw organisatie en wat dat betekent. Aan het einde van de workshop hebben jullie een actieplan waarmee je gericht aan de slag kunt.

 

Wat ga je doen in de workshop risico- en kansenmanagement?

  • Je krijgt inzicht in de verschillende mogelijkheden en modellen rondom risicomanagement.
  • We bespreken (afhankelijk van en aangepast op de voorkennis) de theorie rondom risicomanagement en het belang ervan.
  • Je kiest het model wat het beste aansluit bij jouw vraagstuk.
  • Je oefent met een risicoanalyse voor jouw organisatie of vraagstuk.
  • Je ontdekt hoe ver jouw organisatie is met (het omarmen van) risicomanagement.
  • Je maakt een resultaatgericht risicomanagementplan om na de workshop actief mee aan de slag te gaan.

Workshop op maat?

De workshops van Schipper op Koers worden op maat gemaakt en zijn daardoor persoonlijk en gericht op wat jullie verder helpt. Wil je onderwerpen toevoegen of heb je al een beeld bij wat voor jullie nodig is? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom de workshop risico- en kansenmanagement bij Schipper op Koers?

 

Schipper op Koers heeft veel ervaring met het opzetten en implementeren van risicomanagementtrajecten en heeft tevens in gedoceerd (hbo) in het vakgebied risicomanagement. Ofwel je krijgt veel expertise op een leuke en afwisselende manier en je gaat altijd met een actieplan naar huis.

Schipper op Koers biedt workshops aan voor een dagdeel of een hele dag, bij jou op locatie of daarbuiten. We bespreken wat het beste bij jullie past. Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Kijk ook eens bij de andere workshops die ik aanbied. Er zit vast iets voor jou en je team bij!

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.