Executive Coaching

Heb jij een topfunctie en loop jij tegen vraagstukken in je werk aan, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijk en professioneel leiderschap? Heb je behoefte om te klankborden of aan kritische reflectie? Dan is executive coaching iets voor jou. Dit alles met als doel het vergroten van jouw effectiviteit en ontwikkeling.

Voor wie is executive coaching?

Executive coaching is bedoeld voor o.a. bestuurders, directieleden en managers. Je bent verantwoordelijk voor je organisatie en haar mensen en hebt veel verantwoordelijkheden in je functie. Je neemt beslissingen, bent kritisch en alert, maar loopt zelf ook tegen vraagstukken aan op het gebied van persoonlijk en professioneel leiderschap. Vraagstukken die je niet altijd wilt of kunt delen in je organisatie, soms ook vanwege je positie. Het uitdiepen en beantwoorden van die vragen doe je in een executive coachingstraject.

Mogelijke onderwerpen in een executive coachingstraject

  • het ontbreken van een (strategisch) klankbord of ruimte voor kritische reflectie met iemand die begrijpt waar je mee bezig bent en in wat voor positie je werkzaam bent
  • persoonlijke groei
  • leiderschapsstijl en mogelijkheden, wat past bij jou
  • inzetten en benutten van je talenten
  • balans werk-privé
  • omgaan met weerstand, druk, veranderingen of dreigingen
  • hoe ben je wendbaar en flexibel, maar kun je tegelijkertijd de koers bewaken
  • eenzame positie
  • loslaten of zelf doen, hoe leer je delegeren zonder te controleren

Staat jouw onderwerp hier niet bij?

Er zijn nog veel meer onderwerpen te benoemen. Staat jouw onderwerp hier niet tussen, maar vind je executive coaching echt iets voor jou? Laat het me weten, dan bespreken we dit tijdens de vrijblijvende kennismaking.

Waarom executive coaching bij Schipper op Koers?

Naast mijn ervaring in coaching heb ik ruime ervaring opgedaan in diverse organisaties en functies, als ondernemer en op strategische posities binnen organisaties. Ik heb aan den lijve ervaren waar je tegenaan kunt lopen in dit soort functies of rollen, en dat is heus niet altijd leuk, maar ook geleerd en ervaren hoe je aan oplossingen werkt en weer met plezier de juiste koers kunt varen.

Jij bent uniek

Als coach help ik jou door vragen te stellen, (kritisch) te spiegelen en door te vragen. Je krijgt met mij iemand die rust, kalmte en structuur brengt, op constructieve wijze meedenkt en jou laat reflecteren. We werken in mijn mooie en landelijke coachingspraktijk aan jouw unieke vraag of probleem, zodat jij doelgericht aan het werk kunt met jouw koers.

Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je goed voelt bij een coach en in een executive coachingstraject. Dan haal je immers het meeste en het beste uit jezelf.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking (contact), dan kun je zelf ervaren of jij die klik voelt.

Wil je juist meer inhoudelijke coaching gericht op je organisatiedoelen? Kijk dan ook eens bij business coaching.

Wil je, los van je organisatie, werken aan persoonlijke ontwikkeling? Kijk dan ook eens bij personal coaching.

Wat zeggen anderen?

‘De drive van Constance is erg groot. Ze is een doorzetter en toont wilskracht. Werkt hard en laat veel van zichzelf zien. Er is sprake van wederzijds respect en waardering gedurende het traject. Constance is erg prettig in de omgang, door humor hebben we zo nu en dan kunnen relativeren en stil kunnen staan bij wat al bereikt is. De samenwerking heb ik als zeer waardevol en constructief ervaren. Janet Herst, coachee

Zet nu ook jouw volgende stap

Weet je nog niet zeker wat je nodig hebt? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken we eerst samen of het klikt en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. We stellen jouw vraag centraal en bekijken de verschillende mogelijkheden.